Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Naleśniki: Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
Farsz: Pieczarki umyj i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj drobno. Podsmaż cebulę z pieczarkami na odrobinie oleju, aż woda z grzybów wyparuje. Odłóż na bok.
Na tej samej patelni, na niewielkiej ilości oleju, podsmaż też mięso, aż zbrązowieje. Pod koniec smażenia dodaj cebulę z pieczarkami. Dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Przełóż przestudzony farsz do miski, dodaj 1 jajko. Wymieszaj.
Na naleśniki nakładaj porcje farszu. Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.
Jajko rozbij, dopraw solą i pieprzem, a następnie panieruj krokiety w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Smaż z każdej strony na rumiano, na patelni na rozgrzanym oleju.
Krokiety oskonale smakują z filiżanką czerwonego barszczu od WINIARY.
Ewa